Omgeving

Zoekt u een gastvrije omgeving waar u lekker kunt wandelen, fietsen of heerlijk tot rust kunt komen...dan bent u op camping "De Geuldert" op het juiste adres!

Noord-Limburg is een aanrader voor iedereen die van fietsen en wandelen houdt. Camping "De Geuldert" is gelegen aan de voet van de St. Jansberg, deze stuwwal uit de ijstijd biedt diverse wandelroutes voor jong en oud. Plasmolen kent een lange geschiedenis, zo is er 'het verhaal van Kiste Trui' en is 'de slag om de Mookerhei' u bekend? Wat dacht u van de romeinse villa of de watermolen bezoeken? Dit prachtige natuurgebied is zeker de moeite waard om te bekijken. Vanuit onze camping zijn er diverse mogelijkheden voor wandelroutes. Wij ontvangen ook veel wandelaars van het Pieterpad en 'The walk of Wisdom' , deze bijzondere routes lopen door de St. Jansberg, waardoor wij een prima locatie zijn om te overnachten na een dagje wandelen.

Bent u een liefhebber van fietsen? Camping "De Geuldert" ligt aan het fietsknooppunten netwerk (tussen 24 en 42 om precies te zijn). Vanuit de camping kunt u de mooiste routes oppakken om onze schilderachtig mooie omgeving goed te verkennen. Noord-Limburg heeft U zoveel te bieden. De natuur is altijd dichtbij, u bevindt zich temidden van het schitterend mooie nationaal park 'De Maasduinen', het land van Cuijk en onder de vleugels van Nijmegen, oftewel wij zijn de Poort naar Limburg.

Bent u een watersport liefhebber, dat is ook geen probleem op camping "De Geuldert", op 5 minuten loopafstand bevindt zich een groot recreatiemeer, 'De Mookerplas', waar u kunt zwemmen, surfen, waterfietsen en zelfs kunt varen. Het is ook mogelijk om bootjes te huren op 3 kilometer afstand van de camping.

Ook de bourgondische leefstijl is in Plasmolen niet onbekend, Plasmolen zelf biedt al meer dan 10 restaurants met verschillende keukens en ijssalon Clevers. Verhongeren? Dat zal u niet gebeuren in Plasmolen!

Buiten Plasmolen is er ook van alles te beleven, Nijmegen ligt op 11 km afstand, met een prima bus verbinding. Mede hierdoor ontvangen wij tijdens de Nijmeegse vierdaagse vele wandelaars. Hadden wij al vermeld dat de vierdaagse donderdagmorgen zelfs bij ons door de straat komt? Dat is een gezellig feestje met muziek en terras!!

Ook voor de musea liefhebber is er in de omgeving van Plasmolen van alles te beleven : van het oorlogsmuseum in Overloon, het bevrijdingsmuseum in Groesbeek, het Afrika museum in Berg en Dal, het Muzieum in Nijmegen, het fietsmuseum in Nijmegen tot het openlucht museum in Arnhem. Genoeg aanbod voor iedereen!

Ook voor de wat oudere jeugd is er een subtropisch zwemparadijs op 8 kilometer van de camping, center parcs Heijderbos. En net over de grens in Goch, is ook een prachtig zwembad voor jong en oud: Gochness. En wat dacht u van een kartbaan op 14 kilometer afstand van de camping. In Plasmolen zelf is een bowlingbaan, een midgetgolfbaan en een escaperoom....kortom: Uzelf vervelen in Plasmolen? Dat is onmogelijk!!